Vali Yardımcısı Recep Yüksel, belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Jandarma Komutanı İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Bıyık, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Ömer Sobacı, davetliler, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, mehter gösterisi ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile başladı. Programın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Selami Körükçü, Ergenekon’dan çıkışın Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğinin sembolü olduğunu, o günden bugüne nevruz geleneğini tüm Türk dünyasının günümüze kadar yaşattığını ve bu haliyle nevruzun zengin Türk kültürünün önemli bir parçası haline geldiğini söyledi. Türk milletini ayakta tutan unsurların, dil, tarih ve kültür birliği olduğunu belirten Körükçü, tarih boyunca Türklere boyun eğdiremeyen düşmanların milli birlik ve beraberliği hedef aldığını kaydetti.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel de konuşmasında birlik beraberliğin her zamankinden daha fazla olmasını istedi.

Öğrencilerin gördükleri etkinlikle nevruzu sınırlı zannetmemesi gerektiğini belirten Vali Yardımcısı yüksel, evde de baharın uyanışını kutlamalarını ve bunu ileride kendilerinden sonrakilere de aktarmalarını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından Ergenekon’dan çıkışı temsilen demir dövülüp nevruz ateşi yakıldı. Yakılan ateş üzerinden atlanılan programda daha sonra yumurta tokuşturmaca ve halat çekme yarışmaları düzenlendi.

Programda Nevruz Bayramı konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Resim dalında birinci olan Betül Uçgun, şiir dalında birinci olan Şeydanur Koca ve Kompozisyon dalında birinci olan Cansu Tulacı’nın ödüllerini Vali Yardımcısı Recep Yüksel verirken resim dalı ikincisi Ecrin Kavak, şiir dalı ikincisi Elifnaz Şanlı ve Kompozisyon dalı ikincisi Rakiye Nur Yurttaş’ın ödüllerini İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Abdurrahman Başbuğ, resim dalı üçüncüsü Sudenaz Şakar, şiir dalı üçüncüsü Ayten Sena Aykaç ve kompozisyon dalı üçüncüsü İrem Kozak’ın ödülünü de Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Milli eğitim müdürü Yahya Çoban birlikte verdi. Program düzenlenen mini konser ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim