Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TBMM'nin, hükümetin ve siyasî partilerin cesur ve kararlı duruşu ile milletin harekete geçerek, darbeye karşı tek yürek olduğunu kaydeden Durmuşbaş, “Mülki idaremiz, polisimiz, basınımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz milletimiz, tereddüt göstermeden demokrasiyi savunma hattını kurmuş ve kısa sürede mevzilerdeki yerini almıştır. Birlik ve beraberliğimize kasteden alçaklara, hep birlikte dur dedik” dedi.
Türkiye'yi korkuya ve kaosa sürüklemeyi hedefleyen küresel projeyi kısa sürede paçavraya çevirdiklerini ifade eden Durmuşbaş, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
“Dünya tarihinde eşine ender rastlanabilecek bir karşı duruşla, tüm darbeciler ve destekçilerine hiç ummadıkları bir zillet yaşattık. Ak Parti Belediye Meclis grubu olarak devletimize ve milletimize karşı yürütülen bu alçak kalkışmayı lanetliyoruz.
Başkomutanımızın kutsal çağrısına anında cevap vererek, evlerinden, işyerlerinden, araçlarından bir nehir gibi meydanlara, barikatlara koşan halkımıza ve gözünü kırpmadan, ihanetin üstüne yürüyen kahraman emniyet güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu onurlu duruşun meşalesi olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Vatanımıza bağlılığımız ve demokrasiye olan inancımızla bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Bu soysuz kalkışma, Türk Silahlı Kuvvetlerimize olan güvencimizi ve sevgimizi zerrece azaltmamıştır.
Askerimizin büyük bir çoğunluğu, darbeye karşı dik durmuş, içindeki hainlerin tuzaklarına ve tehditlerine boyun eğmemiştir. Bu vesileyle, peygamber ocağı, içindeki mikroplardan temizlenme şansı yakalamış ve milletimizin sinesindeki yerini güçlendirmiştir.
Tüm bu olaylar göstermiştir ki millet, kendisine ve devletine yapılan hiçbir operasyona kayıtsız kalmayacaktır. Milletin basireti, milletin cesareti ve milletin kararlılığı karşısında hiçbir gücün durması mümkün değildir. Askerimiz, polisimiz, meclisimiz, demokrasimiz ve geleceğimizin güvencesi milletimizin basireti ve onurlu karakteridir. Bu millete diz çöktürmek asla mümkün olmamıştır, olmayacaktır.
Toprağımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza, birliğimize, kardeşliğimize göz dikenlere karşı bundan sonra da aynı duruşu göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın diyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim