Çorum Belediye Başkanı ve Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Zeki Gül yönetiminde düzenlenen toplantı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 11. Maddesi ve Çorum Belediyeler Çevre Birliği Tüzüğü’nün 11. Maddesi gereği düzenlenen Nisan ayı Çevre Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı’nda ilk olarak Başkan Gül Avrupa Birliği hibesi ile hayata geçirilen 21 milyon Euro’luk ülkenin en modern Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ise gündem maddelerine geçildi. İlk olarak ise kapalı oyla Encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Buna göre Şahaste Uçar, Behçet Çağatay, İzzet Karakaş, Secaattin Arklan ile Ahmet Yapıcak Birlik Encümeni olarak seçildi.

Toplantıda daha sonra ise Plan Bütçe Komisyonu seçimi yapıldı. Kapalı oyla yapılan bu seçimde de Mehmet Döngel, Necmettin Yalçın, Remzi Torun, Ünal Yavuz ile Nahide Tekin komisyona seçildi. Toplantının son bölümünde ise 2017 yılı birlik faaliyet raporu okunarak oylandı. Gündem maddelerinin ardından ise Katı Atık Bertaraf Tesisi Sorumlusu Ergün Türkol tarafından Çevre Belediyeler Birliği üyelerine tesislerle ilgili sunum yapılarak soruları cevaplandırıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim