Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Saadet Partisi İl teşkilatlarının demokrasi nöbetlerine vermiş olduğu destekten dolayı İl Başkanı Faruk Cıdık ve yönetimine teşekkür etti.
Ziyaret sırasında İnsani Değerler Platform Dönem Sözcüsü Zekin Kanbur, 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü üyeleri tarafından yapılan ve başarısız olan darbe girişimi için geçmiş olsun dileklerini sunarak konuşmasına başladı. Darbe girişiminin insanlar arasında birlik ve beraberliğinin pekişmesine vesile olduğunu belirten Kanbur, sağlanan birlikteliğin daha çok pekişmesini amacıyla İnsanı Değerler Platformu olarak tüm siyasi parti teşkilatlarını ziyaret ettiklerini söyledi.
Her insanın siyasi görüşünün ayrı olabileceğini ifade eden Kanbur, “Farklı düşünmek aslında bir rahmettir. Önemli olan farklılıklarımızı kabullenmek ve saygı kuralları içerisinde düşüncelerimize saygı duyarak hoşgörü içerisinde birlikte yaşamayı bilmemiz gerekir” diye konuştu.
Zeki Kanbur, söz konusu vatan, millet ve mukadderasat olduğu zaman insanların her şeyi bir tarafa bırakarak birlik beraberlik içinde hareket edebileceklerini de kaydetti.
Vatan hainlerinin 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunduğunu belirten Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, “Bizim vatan evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz ve bizler hep beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara döküldük ve bu darbe girişimini engelledik” şeklinde konuştu.
Konuşmasında milletinin bir daha darbe yaşamaması temennisinde bulunan Faruk Cıdık, “Bu darbelerin yaşanmaması ve başarılı olmaması için sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, Çerkezi, Kürdü hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Yaşadığımız bu süreçte bize gösterdi ki birlik ve beraberliği sağladığımız sürece her türlü darbe, bela ve felaketlere karşı göğüs gerileceğini öğrenmiş olduk” diye konuştu.
Dünyada ki bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini kaydeden Cıdık, bunun içinde ciddi adımların atılmasının ve gerekli çalışmaların yapılmasının şart olduğunu söyledi. Dünyada İslam birliğinin ve İslam kardeşliğinin tesis edilmesinin şart olduğuna vurgu yapan Faruk Cıdık, “Bunun projeleri daha önceden yapılmıştır. İnşallah en kısa sürede yürürlüğe girer ve tekraren bütün Müslümanların daha rahat ve huzur içerisinde yaşayıp, ölecekleri bir dünya meydana gelir diye umut ediyorum” dedi.
Cıdık, darbe girişimini FETÖ terör örgütünün yaptığını ancak arkasında ABD ve İsrail’in olduğunu ifade etti. Darbe girişimi sırasında İncirlik hava üssünün kullanıldığını kaydeden Cıdık, “Bunun tekrarının da yaşanmaması içinde devlet elinden gelen çabayı gösteriyor olabilir ama yinede mutlaka unutulan ve göz ardı edilen bir şeyler olabilir. Bunları da hatırlatmak bizim görevimizdir diye düşünüyorum” diye konuştu.
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, FETÖ terör örgütü mensuplarının devlet kurumlarından ellerinin çektirilmesi aşamasında masum insanların zarar görmemesi gerektiğini söyledi. Meydanlarda birlik ve beraberlik açısından güzel görüntülerin oluştuğunu belirten Cıdık, bundan sonrada oluşan birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim