Her kandilde olduğu gibi Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun kutlandığı Mevlid Kandili’nde de bir araya gelen arasta esnafı, birlik ve beraberlik, helal, bereketli ve bol kazanç için dua etti.

Kandil duasına Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer ve Yönetim Kurulu üyeleri, Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek ile çok sayıda arasta esnafı katıldı.

Mevlid Kandili nedeni ile yapılan duanın ardından konuşan ÇESOB Başkanı Recep Gür, birlik beraberliğin önemine değinerek programa katılan Başkan Gül’e teşekkür etti. Recep Gür, Belediye Başkanı Zeki Gül’ün her kandil, bayram özel günlerinde yanlarında olduklarını vurgulayarak birlik beraberlik içinde sürdürdükleri çalışmalara kol kanat gerdiği için esnaf adına teşekkür ettiğini söyledi.

Peygamber Efendimizin kutlu doğumunda Mevlid Kandili’nde esnafla biraraya gelmenin mutluluğunu belirten Başkan Zeki Gül, “Bugün her kandilde olduğu gibi yine bir araya gelmenin, birlik ve beraberlik için dua etmenin hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Bugün varlığını kalplerimizde hissederek andığımız Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmayı Cenab-ı Allah’tan diliyoruz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na oradan da en son olarak 15 Temmuz’a kadar milletimiz hep bir beraber olarak nice sıkıntıları aşmıştır. Bundan sonra da bu birliğimizi bozmadan sıkıntıları aşacağız. Çorum özelinde de bir beraber olmayı sürdüreceğiz. İnşallah il dışından gelecek misafirlerimizi turistleri güzel bir arastada ağırlayacağız. Bu konudaki çalışmalarımız ilerliyor. Bu birliğimiz devam ettiği sürece büyük işler başarmayı sürdüreceğiz. İstanbul’da 60 günde 60 dönümlük parklarla övünülüyor. Biz ise bizim ölçeğimizdeki kentler arasında rekor denilebilecek 180 gibi bir sürede Kentpark’ı tamamlayabiliyoruz. Allah tekrar böyle mübarek atmosferlerde bizi biraraya getirsin inşallah. Peygamber Efendimize Salad ve Selam olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Kandil Duası’na katılan misafirlere lokum ikram edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim