Gıda Toptancılar Sitesi arkasında bulunan Kamyon Garajı’nda Cuma namazının ardından şehitler için önce mevlit okutuldu, ardından üyelere aşure ikram edildi. Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, yaptığı açıklamada, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti.
BİRLİKTELİK MESAJI
Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri mevlit programı ile vatanı için canlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla andıklarını ifade ederek, ’’Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Cenabı Allah, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi her zaman daim etsin” dedi.
AŞURE DAĞITILDI
Oda Başkanı Şahin, “Birlik ve beraberliğimizi daha diri tutmak için hepimizin bir arada olması lazım. Ayrıca vatanı ve milleti için şehit düşmüş askerlerimiz içinde aşure dağıtımı öncesinde mevlit okuttuk” dedi.
Programa katılanlara mevlidin ardından önce pide, daha sonra da aşure ikram edildi. Oda Başkanı Şahin, aşure kazanının başına geçerek şoför ve nakliyeci esnafına kendi elleri ile aşure ikramında bulundu. Bu arada, Şeker Fabrikası’nda pancar alımında bekleyen şoför ve nakliyeci esnafı ile 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Üyelerine de Şoförler ve Nakliyeciler Odası görevlileri tarafından aşure ikram edildi.
SEVGİ, HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİK
Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Şahin, birlik ve beraberlik günleri olan Muharrem ayında bu gibi etkinliklerle saygı, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığını söyledi. Aşure etkinlikleri ile bu duyguların sergilendiğini ifade eden Şahin, şehitlere de Allah'tan rahmet diledi. 
Oda Başkanı Şahin, Kamyon Garajında gerçekleştirilen aşure etkinliğinde yaptığı konuşmada, şoför ve nakliyecilerin programa katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, “Aşuredeki lezzet gibi dostluk, kardeşlik ve birlikteliğin o güzel tadını bir kez daha tatmış olduk. Aşure, farklı ürünlerin bir araya gelerek yapılan kültürel bir tattır. Muharrem ayının birlik beraberliğe tıpkı aşurede olduğu gibi olmasını diliyorum. İslam âleminde akan kanın durmasını, ülkemizde birlik beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim