3 il başkanı olarak bir araya geldiklerinde Çorum’un Türkiye’de en huzurlu kent olması için birlikte hareket etmeye karar verdiklerini belirten Suvacı, tüm Çorumları ellerinde Türk Bayrakları ile yarın saat 15.00’de Saat Kulesi’nde toplanmaya ve oradan Atatürk Anıtı’na yürümeye çağırdı.

Türkiye’nin çok sıkıntılı günler geçirdiğini kaydeden Suvacı, “Bir tarafta ordumuz Suriye’de IŞİD ile savaş halinde. Diğer tarafta ise memleketimizin dört bir yanında bombalar patlamakta. Toplumun psikolojisini bozmak için, sindirmek ve korkutmak için terör örgütleri, toplu katliamlar gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

Türk toplumunun acılarını içine sararak şehit evlatlarını bağrına bastığını belirten CHP İl Başkanı Suvacı, “Yüce Türk milleti, etnik, siyasi, mezhepsel ve dinsel farklılıkları gözetmeksizin birlikte hareket ettiğini tüm dünyaya gösteriyor.

Biz siyasi partiler, politikalarımızı, eksikliklerimizi eleştirebiliriz. Bunlar hiçbir zaman birbirimize düşman olmayı gerektirmez. Düş güçlerin en önemli silahı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşları olarak çeşitli adlar altında bizleri birbirine düşürmek ve düşman etmektir. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmayı amaçlamaktadırlar. Bu vesileyle böl-parçala-yönet politikasını uygulamak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Irak, Suriye ve Kuzey Afrika ülkelerinin durumunun gözler önünde olduğunu söyleyen Suvacı, “Demokrasi götürüyoruz adı altında bu ülkeleri yaktılar, yıktılar, bombaladılar. Milyonlarca insan yersiz, yurtsuz, vatansız kaldı. Bunları görerek, düşünerek birbirimize çok daha sıkı sarılmak mecburiyetindeyiz.

Yaşanan acıları birçok örneklerle açıklayabiliriz. Dün Suriye’de birbirine tahammül edemeyen farklı düşüncelerdeki insanlar, bugün yersiz yurtsuz dünyanın çeşitli ülkelerine dağılmış durumda. Aç, sefil, aynı çöplükten beslenen duruma düşmüşler. Bunlar Suriyelilerin kendi ifadesidir.

Bu nedenle, ülkemizin içinde yaşadığı bu kötü gidişe dur demenin birinci yolu ve şartı, milli birlik ve beraberliğimizden geçmektedir. Sözde değil özde olmalıdır. Birbirimizi düşman olarak görmemeliyiz. Sevgiyle, saygıyla yaklaşmalıyız.

CHP, AKP ve MHP olarak yapmayı düşündüğümüz milli birlik ve beraberlik yürüyüşünün Çorum’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepimiz kardeşiz. Anaların ağlamadığı, insanların birbirlerini sevgiyle, saygıyla kucakladığı bir Türkiye için bu yürüyüşe tüm halkımızı Türk Bayrağı ile katılmaya davet ediyorum.

Yürüyüşümüz saat 15.00’de Saat Kulesi’nden başlayacak ve Atatürk Anıtı’nda sona erecek. Atatürk Anıtı’nda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra şehitlerimizin ruhuna dua okunacak” dedi. (Taner ŞİMŞEK)  

Editör: TE Bilisim