Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı “reform paketi” ile işçi, memur, emekli ve dar gelirli vatandaşın acı reçeteye mahkum edileceğini kaydeden Yaşar, “Ülkede bir ekonomik kriz var ve üstü “reform paketi” ile örtülemeyecek kadar büyüktür. Açıklanan paket işçilerin, emekçilerin yaşam şartlarını daha da kötüleştirecektir” dedi.

Ekonomi paketi olarak açıklanan çıkış koşullarının bu ülkenin yurttaşlarının sorunlarına deva olmayacağını, hazırlanan paketin bankaları, sermayeyi ve yandaş iş adamlarını kurtarmak için yapıldığını belirten Yaşar, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Kamu emekçileri, emekliler, işçiler AKP iktidarının, reform ve dönüşüm politikalarının acı reçetelerini yakından bilmektedir.

AKP iktidarı bütçe açıklarını, doğrudan ve dolaylı vergileri artırarak kapatma yoluna gitmektedir. Ancak ülkemizde her geçen gün sayıları artırılan vergi kalemleri emekçileri zorlamaktadır. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekliye KDV ve ÖTV olarak dönmekte, çarşıda ve pazarda kendini göstermektedir.

Açıklanan “ekonomi paketinde” kıdem tazminatının bireysel emeklilik sistemi (BES) ile entegre edileceği ve bu doğrultuda kıdem tazminatının reform gerçekleştirileceği açıklandı. Çalışanların alın teriyle kazandıkları ücretlerinden kesilen paralarla oluşan kıdem tazminatı fonu bir kez daha reform paketi adı altında iş adamlarına ve sermayeye peşkeş çekilmek istenmektedir.

Sermaye ve yandaş iş adamlarına sık sık çıkartılan vergi affı yasaları adaletsizliğe neden olmaktadır, açıklanan kurtarma paketleri de vatandaşları öfkelendirmektedir.

Toplumun tüm kesimlerini oluşturan emekçiler ve emek örgütleri, şüphesiz ki yeni paketlerin ve saldırıların tehdidi altında olmaya devam edecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim