1 Mayıs kutlamaları için Çorum Valiliği’nden izin aldıklarını belirten İlhan Yaşar ve Yalçın Çiftçi, Birleşik Kamu-İş İl Temsilciliği adına ortak yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Emeğimize, alın terimize göz dikenlerin, daha fazla kâr hırsı ile emekçilere baskıları her geçen gün daha da artmaktadır. Laik, demokratik, üniter, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nden iyice uzaklaştığımız şu günlerde; düşük ücret, ağır çalışma koşulları, işçi kıyımları, taşeronlaştırma ve esnek çalışmaya karşı alanlarda olacağız.

İşten çıkarılmalara ve iş cinayetlerine karşı; sendikasızlaştırma ve kamu emekçilerini güvencesiz bırakma girişimlerine karşı; sürgünlere, kadrolaşmaya, özelleştirmeye karşı; ırkçı, bölücü gerici eğitim sistemine karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız.

Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak, çocuklarımızın güven içinde yaşayabileceği bir ülke bırakabilmek için, işçi sınıfının üzerindeki sömürünün kalktığı, insanın insanca yaşadığı, ezenin ve ezilenin olmadığı bir dünya için; laik, demokratik, üniter, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyet için, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyayı birlikte yaratmak için, 1 Mayıs’ı alanlarda kutlayacağız.

Birleşik Kamu İş (Eğitim İş-Genel Sağlık İş) olarak Çorum Valiliği’ne başvurarak kutlama kararı aldık. Bütün halkımızı 1 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00’de Piri Baba Parkı’nda toplanarak Emek ve Dayanışma Günü’nü birlikte kutlamaya davet ediyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim