Çorum Ulaşım İşletme ve Acentaları Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Bayav, Yeni Terminal binasının çözüm bekleyen pek çok sorunu olduğunu belirterek, “Otogar esnafı olarak özellikle kiracılıklarımızın kalıcılığının sağlanması için Belediye’den beklentimiz var.” dedi.
Dernek Başkanı İlhan Bayav, 2013 yılında kurulan Çorum Ulaşım İşletme ve Acentaları Dayanışma Derneği’nin geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurulu ile birlikte yeni bir oluşum içine girdiğini belirterek, “Amacına uygun bir Dernek işletmesi adına bundan sonra Derneğimiz bünyesinde seyahat acentaları ve otobüs firmaları temsilcilerinin yanı sıra otogarda hizmet sunan kuruyemişçi, lokantacı ve tuvaletçi gibi farklı esnaf temsilcileri de olacak. Böylece sorunlarımızın çözümü noktasında daha yoğun bir kamuoyu oluşturma imkânı bulabilmeyi umuyoruz.” diye konuştu.
Dün Yeni Terminal’deki Dernek ofisinde basın toplantısı düzenleyen İlhan Bayav, Otogar’ın en önemli sorunlarından birinin “Güvenlik” olduğuna dikkat çekerek, özellikle ilçe yazıhanelerinin bulunduğu kısımdaki tel örgü ve yaya girişlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
Danışma bölümünde herhangi bir görevlinin istihdam edilmemiş olmasının da büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Bayav, Dernek olarak taleplerini şu şekilde sıraladı:
“İşyeri kiralarımızın taksit sayısının artırılmasını ve ortak gider tutarlarında yardımcı olunmasını bekliyoruz. Ayrıca transit ve ana kalkış yapan otobüsler için giriş/çıkış ücretlerinin eşitlenmesi, otopark işletmesinin Derneğimize kiralanması beklentilerimiz arasında yer alıyor. Öte yandan şehir merkezinde belirli yerlere bilet satış noktaları için yer sağlanması ve halk otobüsleri durağının İmam Hatip kısmına alınması, halkımıza daha sağlıklı bir hizmet sunmamıza imkân tanıyacaktır. Son olarak servis araçlarının hizmet alanının Terminal-Saat Kulesi arasında ring servisi yapması ve artan servis maliyeti için yardımcı olunması yönünde taleplerimiz var.”
Öte yandan İlhan Bayav’ın başkanlığındaki Çorum Ulaşım İşletme ve Acentaları Dayanışma Derneği’nin yeni yönetim kurulunda Eriş Gül, Nadir Demir, Fatih Çeker, Seyit Şahin, Yusuf Kaymazlı ve Nuri Bayav yer aldılar.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim