Bayramların sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının pekiştiği, millet olma şuurunun kuvvetlendiği mukaddes günler olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ceylan, “Maneviyatın arttırılması, vatan ve millet sevgisinin pekiştirilmesi ve bu çok ulvi duyguların kuşaktan kuşağa aktarılması için bir vesile olan dini ve milli bayramlar, toplumsal birliği sağlayan, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının gelişerek perçinlendiği, hoşgörünün egemen olduğu ve güzel duyguların paylaşıldığı özel günlerdir. Bu özel günlerde milli ve dini duyguları, inançları, örf ve adetleri uygularken geçmişine bağlı, geleceğine sağlam temeller üzerinde bakabilen insanlar yetişmesinin önemine dikkat çekmeliyiz” şeklinde kaydetti.

Ceylan yayınladığı açıklamasına şöyle devam etti:“Bu toprağın insanları, bayramlar dışında ülkemizin ve milletimizin en zor günlerinde de dayanışma kültürünün en güzel örneklerini sergilemeyi bilmiştir. 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının yaşandığı günlerde destan yazan milletimiz, son günlerde yaşadığımız ekonomik savaşta da üzerine düşeni yapmayı bilmiş, alınan tedbirlere verdiği destekle bu savaşı başlatanları bozguna uğratmıştır. Türkiye'nin birliğine, kardeşliğine, refah ve huzuruna, başarısına, aydınlık geleceğine kastedenler, ülkemizi yönetenlerin ve ülkemizde yaşayanların tek sevdasının bayrak, vatan, millet ve devlet olduğunu bilmelidirler.İçinde bulunduğumuz koşullar ne olursa olsun, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşmalı, kırgınlıkları unutmalı ve çevremizdeki insanlara, özellikle de çocuklarımıza gereken yardım elini uzatmalıyız.

Çorum, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı, engellisi, yoksulu, şehit yakını ve gazilerimizle büyük bir ailedir. Bu geniş yelpaze, tüm vatandaşlarımızı kapsamakta ve kucaklamaktadır. Sevinçlerimizi, yakınlaşmayı, kucaklaşmayı bayram sonrasına da taşıyalım; kardeşlik ve dostluk duygularımızı bütün bir yıla yayalım. Bu vesileyle şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı dilerim. Çorumlu hemşehrilerimin Kurban Bayramını en iyi dileklerimle kutlar, bayramın hemşehrilerimize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini dilerim”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim