Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilen panele Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Müftü Vekili Tahir Kılıç, müftülük personeli ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, imam-hatip Hasan Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Kısa bir açılış konuşması yapan Müftü Vekili Tahir Kılıç, Türkiye’de devlet himayesinde 110 bin yetim çocuğun bulunduğunu kaydederek, bu yetimlere sahip çıkılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in koruyucu aile hakkındaki konuşmasının yer aldığı VTR’nin ardından “ekmek” isimli kısa bir film gösterimi yapıldı.
Programın devamında “bir yetime aile olmak” konulu panele geçildi. Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlisi sosyal çalışmacı Bayram Tunç “koruyu aile hizmetlerinin hukuki dayanaklarını”, cezaevi vaizi Emin Kaplan ise “İslam’da yetimlerin himayesi” konusunu anlattı.
Etkinlik, örnek koruyucu aile olan Melahat-Cengiz Yılmaz çiftinin sunumunun ardından sona erdi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim