İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Muharrem Ayı dolayısıyla “bir ve beraber” olmaya dikkat çekti.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Özsaçmacı, Muharrem Ayı'nın en kıymetli aylardan biri olduğunu belirterek, Muharrem Ayı'nın aynı zamanda Hicri Yılın da başlangıcı olduğunu hatırlatıp tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Muharrem Ayı'nın inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, “Muharrem Ayı'na kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Savaşmanın haram olarak kabul edildiği bu dönem, İslam coğrafyasında yaşanan olayların son bulması bakımından da fırsat ayı olarak değerlendirilmesi gereken bir aydır” dedi.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı'nın mesajı şu şekilde:

“İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı, içerisinde paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure Günü'nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Peygamberler tarihinde de ayrı bir yeri olan Muharrem Ayı'nda başta Hz. Âdem olmak üzere birçok peygamber özel olarak bazı nimetlere ermişler, bazı sıkıntılardan kurtulmuşlardır. Peygamber Efendimiz(SAV) bir hadisinde; ‘Aşure Günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah Teala Uhud Dağı kadar sevap verir' buyurarak, yardımlaşma ve paylaşmanın önemine dikkat çekmiştir. Bu ayda ikram edilecek aşureler de, birlik ve beraberliğimizin en güzel simgesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Muharrem Ayı'nın birlik ve kardeşlik duygularımızın daha da gelişmesine ve dünya üzerinde barış ve huzur tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyorum. Bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm Müslümanların hicri yılbaşını tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim