Kamu ve özel sektörün dünyayı ve insanlığı telafisi olanaksız bir şekilde tükettiğini anlatan Emir, bu katliama ve yok oluşa karşı sürdürülebilir kalkınma ve yaşanabilir bir dünya sloganı ile direnen ve dünyayı sevgi İle saran yegâne örgütün, gönüllü kuruluşlar olduğunu anlattı.

Gönüllü kuruluşların, bu ve gelecek yüzyılların inşasında tartışmasız, yaşamsal katkıları bulunduğunu dile getiren Av. Cemal Emir, bu açıdan evrensel düzeyde birlikteliklerini sağlamak, ortak dil, etik ve hatta fiili merkezlerini oluşturmak gerektiğini söyledi.

Cemal Emir, “Kendilerini, amaçlarını ve ürettiklerini dünyaya tanıtmak, paylaşmak için böyle bir merkez kurmak insanlık adına yaşamsal zorunluluktur. Bu merkez en kısa sürede kurulmalı, adı Dünya Gönüllü Kuruluşlar Genel Sekreterliği ve merkezi de Ankara olmalıdır.

Gönüllü Kuruluşlar, umut, sevgi, bilgi, çalışma ve sabır dışında hiçbir yola başvurmadan adil bir dünya kurmak için çalışacaktır.

Gönüllü Kuruluşların, BM binası kadar binası ve parası olmayabilir. Ancak evren var oldukça, onur ve sevgiden örülü yıkılmayacak, yok olmayacak mabedi olacaktır. Gönüllü Kuruluşlar Günü’nün yukarıdaki anlamı ile insanlık yararına umutlarımızı büyüteceğine ve gönüllü kuruluşlar çağını başlatacağına inanıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim