Gündem maddelerinin büyük bölümünün imar değişikliği ile ilgili olduğu Belediye Meclisi toplantısında ayrıca mücavir alan içinde kalan çiftlikler, Ortaköy ve Oğuzlar belediyesi ile ilgili ortak proje yapımı ayrıca İl Özel İdaresi’ne mucur satışı ile ilgili maddeler de görüşülerek karara bağlandı.

TAHIL PAZARI’NDA YAPI YAKLAŞMA MESAFESİ 3 METREYE ÇEKİLDİ
Belediye Meclisi’nde alınan kararla tahıl pazarı olarak planlanan parselde her cepheden 10 metre olan yapı yaklaşma mesafesi 3 metreye indirilirken plana 180 m2’lik trafo alanı eklendi.

YAYDİĞİN YOLU’NDA GENİŞLETME
Çevreyolundan itibaren 25 metre genişlikle başlayıp belirli yerlerde 20 metreye daralan ve daha sonra tekrar 25 metre şeklinde devam eden Yaydiğin Yolu’nda genişletme yapılacak. Belediye Meclisi’nde alınan kararla daralan 20 metrelik kısım 25 metreye genişletilecek.



HAYVANCILIK TESİSLERİNE DÜZENLEME
Belediye Meclisi Toplantısında mücavir alan içerisinde kalan büyük ve küçükbaş hayvancılık tesisleri ilgili de yeni düzenlemeler yapılacağı ifade edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, mücavir alan içerisinde kalan büyük ve küçük hayvancılık tesislerinin kurulması ile ilgili yeni kriterler getirildiğini söyledi. Belediyeye ait mücavir alan sınırının 120 km iken 350 kilometreye çıkarıldığını hatırlatan Gül, tavuk çiftlikleri ile ilgili ruhsat işlerinin bu düzenlemelere göre halledildiğini şimdide köylü vatandaşların önünü açmak açısından yeni düzenlemenin getirildiğini anlattı. Meclis toplantısında çoğunluğu imar değişikliklerinden oluşan 27 madde 1 saat içerisinde oy birliği ile onaylandı.



BAŞKAN KÜLCÜ İSPANYA’YA GİTTİ
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile bazı belediye personelinden oluşan bir grup heyet İspanya’ya gitti. İspanya’nın Sevilla, Malaga ve Barselona kentlerine yönelik gerçekleştirilecek olan teknik gezi 7 Eylül tarihine kadar sürecek.
Çorum’da Katı Atık Projesi’nin yapımını üstlenen firma, proje kapsamında İspanya’nın bazı kentlerinde bulunan tesislere inceleme ziyareti düzenlemişti. Teknik geziye Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Temizlik İşleri Müdürü İdris Özyılmaz ile katı atık tesisi inşaatında görev alan teknik ekip katıldı.



ÖZGÜR KILIÇ’TAN MECLİS ÜYELERİNE TATLI
Belediye Meclis üyeleri Eylül ayı toplantısına tatlı yiyerek başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyelerinden Özgür Kılıç, oğlu Rüzgar’ı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sünnet ettirmesi nedeniyle toplantıya katılamadı. 
Toplantının sünnet ile aynı saatlere gelmesi nedeniyle hastanede bekleyen Kılıç, oğlu Rüzgar’ın sünnet olması nedeniyle mutlu gününü meclis üyelerine baklava göndererek paylaştı. Kılıç’ın gönderdiği baklava meclis üyeleri tarafından yenirken, Rüzgar Kılıç için de meclis üyeleri tarafından duada bulunuldu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim