Doğa Koleji öğrencileri, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında, okul bahçesinde oluşturulan kazı havuzunda eğitim aldı.

Arkeoloji hakkında verilen eğitimin ardından Doğa Koleji anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve bölüm öğrencileri gözetiminde kazı havuzu etkinliğine katıldı.

Öğrenciler yaptıkları kazılarda önceden gömülen minyatür eserleri bulurken, kazı sonrası öğrenciler bulunan eserlerin daha sonra hangi aşamalardan geçtiği konusunda da bilgilendirildi.

Konu hakkında bilgi veren Yrd. Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz, Türkiye’de ilk defa bir okul bahçesine inşa edilen kazı havuzunda öğrencilerin çalışma yaptığını ifade ederek, daha önce bu işlemin müze bahçelerinde ve inşaat kumu kullanılarak yapıldığını hatırlattı. Yrd. Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz, öğrencilerin toprakla haşır neşir olduğunu ve birlikte iş yapma imkanı bulduklarını vurguladı.

Okul Müdürü İsmail Hakkı Akçal ise konuşmasında kazı havuzu etkinliğine 35 öğrencinin katıldığını, okul bünyesine kavuşturulan kazı havuzundan sonraki günlerde tüm öğrencilerin ders kapsamında faydalanacağını anlattı.

Doğa Koleji olarak bir yandan akademik eğitimi öne çıkarmaya çalışmak diğer yandan da tarihi, kültürel miraslara da sahip çıkmak istediklerini belirten Akçal, “Bu amaçla kazı havuzu etkinliğinde farkındalık yaratmakla birlikte iş yapabilme becerisini geliştirmek, tarihsel geçmiş hakkında bilgilendirmek amaçlanmıştır. Sonraki yıllarda da bu ve benzeri etkinlikleri artırmak ve gelenekselleştirmek amacındayız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim