“Geleceğimizin teminatı gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştiren, fedakârlığın ve şefkatin timsali, toplumların şekillenmesinde söz sahibi olan, kutsal ve şerefli bir mesleği ifa eden, medeniyet yürüyüşündeki neferlerimiz, değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz” diyen Yaşar, bir milletin yükselişinin eğitimli, kültürlü ve ufku açık çağdaş bireylerin yetişmeleriyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Bireylerin yetişmelerinde en büyük sorumluluğun öğretmenlere ait olduğunu belirten Yaşar, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Mustafa Kemal Atatürk ‘Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleriyle öğretmene verdiği önemi, duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Türk milleti köklü medeniyet tarihinin mimarı olan öğretmenlere çok şey borçludur. Çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler düşen öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakârlıkta bulunmaya devam edeceklerdir.

Mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim