Laçin Karasoku Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Genç, Çorum Temsilcisi Nurettin Dağlı, Yönetim Kurulu üyeleri Yaşar Karaca, Selahattin Tepeli, Ali Sarıca ve Habip Kavas, önceki akşam gazetemizi ziyaret ederek, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’a çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Vali Necmeddin Kılıç’ın köyün sorunlarına yaklaşımını takdirle karşıladıklarını, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın ise olağanüstü bir duyarlılıkla kendilerine sahip çıktığını belirten Karasokulular, köyün bazı eksiklerini tamamen kendi dayanışmaları ile giderdiklerini, önemli yatırımların devlet eliyle gerçekleştirildiğini, bazı hizmetlerin ise devlet-halk işbirliğiyle hayata geçirildiğini vurguladılar.

Karasoku Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Genç, köyde sağlanan hizmetleri şöyle sıraladı: İçmesuyu getirildi, köy konağı, futbol sahası, kapalı sistem sulama tesisi, kameriye, mezarlık çevre düzenlemesi, parke taşı yapıldı, mesire projesine başlandı, ceviz fidanları dikildi.

Köyde kışın 120-130 kişinin yaşadığını, yazın ise nüfusun 700’ü bulduğunu anlatan Mehmet Genç, dernek üyelerinin dar ve sabit gelirli insanlar olduklarını, ancak sınırlı imkânlarıyla köylerine sahip çıktıklarını belirterek, her yıl şenlik düzenlediklerini hatırlattı. Dernek Başkanı Genç, “İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya’ya olan minnet borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz” diye konuştu. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim