Dilbirliği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde, solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla 12 Kasım'dan bu tedavi görüyordu.

Hastaneden yapılan açıklamada, Dilbirliği’nin yaklaşık 30 gündür aralıklı organ destek tedavileriyle takip altında tutulduğu belirtilerek, “Ancak hastamızın son bir hafta süresince genel durumunda bozulma görülmüş ve son 24 saat boyunca gelişen organ yetmezliği sonucunda yapılan tüm müdahalelere rağmen gazimiz vefat etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Gişe rekorları kıran Türkiye’nin Oscar adayı “Ayla” filminde, Süleyman Dilbirliği’nin Kore yıllarını İsmail Hacıoğlu, emekliliğini ise Çetin Tekindor canlandırmıştı. “Ayla” adı verilen Kim Eunja’nın çocukluğunu Kim Seol, Süleyman Dilbirliği ile uzun yıllar sonra buluştuğu ileri yaşlarını ise Lee Kiyung-Jin oynamıştı.

Bu arada, Çorumlu Kore Gazisi Emekli Albay Bedri Kerman’ın 10 Şubat 1952’de Kim Eunja ile çektirdiği fotoğraf da, 25 Ekim 2017 tarihinde ÇORUM HABER tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim