Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen anma programına Ülkü Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın ve Türk Büro Memur-Sen Şube Başkanı Sami Çam başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik İbrahim Deli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından kürsüye gelen Ülkü Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Ülkücü davanın bugünlere kolay gelmediğini belirterek, “Bugünlere gelinirken aşmadığımız dağ, atlamadığımız badire kalmadı. Vatan dedik, millet dedik; bu uğurda yardan, serden geçtik. Nice yiğitlerimizi kara toprağa verdik ancak inandığımız değerlerden zerre kadar taviz vermedik.” dedi.

Ülkücülerin 1968 yılından bu yana vatan hainlerinin hedefi olduğunu vurgulayan Ünlü, şunları söyledi:

“Tarihimizden aldığımız ilham, Başbuğumuzdan aldığımız fermanla milletimize düşmanlık yapan herkesi düşman belledik, bu uğurda can almayı can vermeyi şeref bildik. Vatan hainlerinin, emperyalist köpeklerin her daim hedefinde olduk. 5 Ocak 1968’den 20 Şubat 2015’e kadar kadın-erkek, yaşlı-genç binlerce ülküdaşımız bu sebeple şehadet şerbetini yudumladı. Bugün burada bir araya gelme sebebimiz, Ruhi Kılıçkıran ağabeyimizle başlayan kutlu kervanın son halkası olan Fırat Çakıroğlu kardeşimizin manevi huzurunda bütün şehitlerimizi saygıyla anmak, minnetle yâd etmektir. İşte bugün burada herkes Ruhi Kılıçkıran, Fırat Çakıroğlu’dur. Herkes Bilge Özsoy, Mürüvvet Kekilli’dir. Ancak dost düşman herkes şunu iyi bilmelidir ki bizim artık bir Fırat daha kaybetmeye tahammülümüz kalmamıştır. Değil kaybetmek, bir kardeşimizin saçının teline zarar gelirse bu cihanı müsebbiplerin başına yıkacağımızdan da kuşku duyulmamalıdır.

Fırat kardeşimizin şehadetinde her ne kadar eli kanlı, dağ kaçkını PKK’lı köpeklerin rolü varsa da bizim nezdimizde onlara imkân tanıyan, fakültelerin PKK kampına çevrilmesine müsamaha gösteren üniversite yetkilileri de aynı oranda suçludur. Elimiz her iki cihanda da bu rezil varlıkların yakasında olacaktır.”

Ülkü Ocakları Şube Başkanı Yavuz Ünlü’nün konuşmasının ardından Fırat Çakıroğlu’nun hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Anma etkinliği Ülkü Ocakları üyeleri Akif Muş ve Asena Beyza Biçer’in, Fırat Çakıroğlu için yazdıkları şiirleri katılımcılarla paylaşmalarıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim