Şef Aliye Helvacı yönetimindeki Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından icra edilen ‘Bir Demet Yasemen’ konseri, seyircilerle birlikte söylenen “Bir başkadır benim memleketim” şarkısıyla hafızalara kazındı.

Cansu Eray’ın sunuculuğunu üstlendiği konserde, birbirinden güzel eserler seslendirildi.

Koro Şefi Aliye Helvacı’nın sözlerini yazdığı ve Nihavent makamında bestelediği “Birlik Marşı” anlamlı sözleriyle seyirciyi büyüledi. Birlik beraberlik vurgusunun öne çıktığı eser koro tarafından icra edildi. Aliye Helvacı’nın geçtiğimiz yıl da sözleri Turhan Candan’a ait “Gitme” isimli Kürdi bestesi Gamze Apraş tarafından okunmuştu. Yıldırım Gürses’in İçime Hüzün Doluyor” isimli Rast şarkısını da seslendiren Şef Aliye Helvacı büyük takdir topladı.

Yine topluluk üyesi ve ud sanatçısı Halit Yıldırım da “İşte Hayat” isimli Muhayyerkürdî eseriyle ilk defa seyirci karşısına çıktı. Sözlerini Bülent Albayrak ile ortaklaşa yazdıkları eser büyük alkış topladı. 

Çorum’un yetiştirdiği önemli isimlerden, kültür ve sanat dünyamızın duayenlerinden Dr. Rıiat Patır da konserde unutulmadı. Onun çok sevdiği eserlerden birisi olan “Ruhuma Gecenin Matemi Doldu” isimli eser ona ithafen Gamze Apraş tarafından seslendirildi.

İlker Yılmaz’ın okuduğu Oktay Zerrin’e ait bir şiirle başlayan konserde; Nesrin Ünal Can Yücel’in “Bayram” isimli şiirini okudu. 

Memleketim şarkısı ise, yurdun en güzel köşelerinden görüntüleri içeren bir slayt eşliğinde okundu.

Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Başkanı Turhan Candan, konser sonunda Bekir Sıtkı Erdoğan’ın ‘Hancı’ isimli şiirini okudu.  

Toplulukta 5.yılını dolduran Nesrin Ünaldı, Gamze Apraş, Zuhal Sarıçimen, Buğra Yurtsever, Nihan Özcan, Yurdagül Özdemir ve Dilek Bildik’e, musikiye katkılarından dolayı da Halit Yıldırım’a plaket verildi.

Turhan Candan, Şef Aliye Helvacı’ya çiçek vererek teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim