Belediye Başkanı Zeki Gül, Binicilik Tesisi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sporun insan sağlığı üzerinde olumlu etkilerinin bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Zeki Gül, sportif faaliyetlerin insanın hem zihinsel dünyasına hem de biyolojisine fayda sağladığını ifade etti. Çorum Belediyesi olarak insan yaşamına faydalarından dolayı, spora yönelik önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Gül, Bir yandan da sporun geniş kitlelere yayılması için önemli organizasyonlar düzenlediklerini belirtti.

Binicilik Tesisi’nin Türkiye’de sayılı tesislerden birisi olduğunu dile getiren Başkan Gül, 80 bin metrekare alan üzerine inşa edilen tesisin10 milyon liraya mal olacağını açıkladı.

Tesiste Hipoterapi yapılacak

Çorumluları binicilik sporuyla tanıştırmak, at sevgisini çocuklara kazandırmak ve bu alanda kente bir eser kazandırmak için Binicilik bu tesisin yapımına başlandığını dile getiren Gül, “Binicilik sporu, hemen her yaşta insanın yapabileceği bir spor. Ayrıca bu sporda fiziksel, zihinsel veya duyusal bozukluğu olan hasta grupların yani dezavantajlı gurupların tedavisinde de faydalanılıyor. Burada da hipoterapi yani atla terapi yapılacak. Böyle durumu olan kardeşlerimiz için de tedavilerine katkı sağlayabilecekleri bir tesisi Çorum’a kazandırıyoruz. Burada her yaştan vatandaşımızın, özellikle hafta sonlarını aileleriyle birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Binicilik Tesisimizde sosyal tesisler, açık ve kapalı manej, serbest yürüme parkuru, atlar için otlaklar, atların bakım ve beslenme işlerinin yapılacağı alanlar mevcut. Burada binicilik eğitimi verilecek. İlerleyen dönemlerde atı olan hemşehrilerimizin atlarını emanet edebilecekleri bakım, beslenme, eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağı alanlar da yapacağız” dedi.

Sporun aynı zamanda iyi bir tanıtım aracı olduğunu ifade eden Başkan Gül, “Günümüzde, gerek internetin ve gerekse diğer haberleşme imkânlarının gelişmesiyle birlikte spor çok daha fazla önem kazandı. Ülkeler ve şehirler için çok önemli bir tanıtım aracına dönüştü. Sporda elde edilen başarılar, ülkelerinin, şehirlerinin gurur kaynağı olabiliyor. İşte bütün bunlar bir araya geldiğinde sporun çok önemli olduğu anlaşılıyor. Bunun için gerek ilgili kurumlarımızın gerekse yerel yönetimlerim yatırım yapması gerekiyor. Ülkemizde refah seviyesi arttı. Refah seviyesinin artmasıyla birlikte insanlarımızın sosyal ve sportif aktivitelere olan ilgisi de arttı. Yeni ihtiyaçlar, yeni ihtiyaçlara göre yeni yatırımlar yapıyoruz. Biz de Çorum Belediyesi olarak hemşehrilerimizin sporu bir yaşam biçimine dönüştürmesi, şehrimize yeni değerler kazandırması için gerekli adımları atan bir belediyeyiz” ifadelerini kullandı.

Binicilik sporunun, ata sporu olduğunu da hatırlatan Başkan Gül, “Geleneklerimize, bağlı bir belediyeyiz. Bu bağlılığımızı da sosyal hizmetlerimizle, kültürel hizmetlerimizle, sportif alanda yaptığımız hizmetlerle hemşehrilerimize gösteriyoruz. Bu anlayışa göre de yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Bu kapsamda desteklenmesi gereken en önemli spor dallarından birisi de ata sporumuz olan biniciliktir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim