Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliğine atanan Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum eski Milletvekili, Başbakan Başdanışmanı Yard. Doç. Dr. Cahit Bağcı da toplantılarda hazır bulundu. İlk resmi toplantısını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile yapan heyet üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da ziyaret etmişti.
Bağcı’nın da yer aldığı Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri son olarak Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya geldi. Vakfın çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyaretlerde özellikle yurtdışındaki faaliyetler basına kapalı olarak ele alındı.
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz FETÖ’ye ait okullarla ilgili bir açıklama yaparak 15 ülkedeki 65 okulun Türkiye Maarif Vakfı’na devredileceğini söyledi. Konuyla ilgili bilgi veren Cahit Bağcı, FETÖ’ye ait yurtdışındaki okulların devriyle ilgili çalışma yapıldığını belirterek “Kendi ülkesinin değerlerine ihanet etmiş yapının da yurt dışında olan okulları o devletler tarafından 'bunlar tarafından sürdürülmesine değil de Türkiye Cumhuriyeti Devleti veya hükümeti tarafından sürdürülmesini kabul ediyoruz' diyenler yine orada okulu da alacaklardır ve Türkiye Maarif Vakfıyla devam edecek inşallah” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim