“Bedelli askerlik olacak mı?” sorusu merak konusu olurken beklenen açıklama geldi. Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik konusundaki tartışmalara son verdi ve “Bedelli askerlik gündemimizde yok” dedi.
İşte Başbakan'dan bedelli askerlik ile ilgili yaptığı açıklamanın detayları…
Başbakan Yıldırım, CNN Türk Televizyonu'na konuk olurken Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Binali Yıldırım, bedelli askerliğin Türkiye'nin gündeminde olmadığını ifade etti. Devlet malına verilen zaralar, kullanılan silahların her yönüyle hesabının sorulacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, vatandaşların darbenin bastırılmasına en büyük katkıyı sağladığını bir kez daha dile getirdi.
Yıldırım, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamada bulunarak, “(Engelliler için) Onlara müjde var. Tabii ki engellileri ihmal edecek değiliz. Engellilere gerekli kontenjanı vereceğiz. Bugüne kadar engellilere yaptığımız her türlü düzenlemeden çok büyük zevk aldık. Kimin engelli olacağını bilemeyiz. Önemli olan fiziki engel değil, zihinlerdeki engeldir. Yaralananları ziyaret ettim” ifadelerini kullandı.
Memurların izinlerinin sorulması üzerine Başbakan Yıldırım, “Durumu bir daha değerlendireceğiz, bunu en kısa zamanda. Bu konudaki beklentiyi karşılıksız bırakmayız” dedi.
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim