Edinilen bilgiye göre kabul edilen proje ile Bilsem'de görev yapan öğretmenler Avusturya’nın Viyana şehrinde işbaşı eğitimlerine katılacaklar. 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda hazırlanarak kabul edilen proje ile birlikte okuldaki her üç öğretmenden birisi Avrupa’da eğitim alma fırsatına yakalayacak.

Erasmus+ projeleri kapsamında öğretmenlerin alanlarıyla ilgili özel yeteneklilerin eğitiminde zenginleştirilmiş robotik öğrenme fırsatları konusunda yapılan çalışmaları yakından inceleme ve eğitim alma imkânı bulacakları, öğretmenlerin Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatını da yakalayacakları, bununla birlikte proje sonunda ayrıca öğretmenlere Europass Belgesi ve Katılım Sertifikası verileceği dile getirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Gelecekte öğretmenler robotiğin önemi ve bilimsel ilkeleri konusunda bilinç gelişecek, yaratıcı eleştirel, analitik düşünme ile problem çözme becerileri gelişecek, tasarım aşamalarından elektronik, mekanik ve yazılım (kodlama) bilgi ve beceri düzeyi artacak, farklı ve özgün robot tasarım şekillerini uygulama yeterliliği kazanılacak, mühendislik ve bilim arasındaki bağlantıyı kurabileceklerdir. Bilindiği gibi Erasmus+ Projeleri sayesinde öğrencilerin yönlendirme, ders tekniklerini geliştirme ve mesleklerine yönelik ilgilerinin de fazlasıyla artması sağlanmaktadır” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim