Şahinbaş ziyarette tefrişat için ayrılan ödenek nedeniyle aileler adına teşekkür ederken, okul müdürü Sadık Efe ise özel yetenekli öğrencilerin eğitiminin önemi üzerine meclis üyelerine bilgi verdi.

355 öğrencilerinin bulunduğunu ve öğrencilerin okuldan sonra BİLSEM’e gelerek burada eğitimlerine devam ettiğini anlatan Efe, normal insan zekasının 90-110 arası olduğunu kendilerinin ise 130 ve üzeri 355 öğrenciye eğitim verdiklerini vurguladı. BİLSEM’e girebilmek için 6150 öğrencinin başvurusunun bulunduğunu anlatan Efe, öğrencilerin alınabilmesi için bir dizi teste tabi tutulduğunu bu testlerin ardından kayıt hakkı kazanıldığını belirtti.

Üstün zekalı çocukların velisi olmanın çok zor olduğunu ifade eden Sadık Efe, işlenmeyen zekanın normalleştiğini, normalleşmeyenlerin ise zararlı hale gelebildiğini ve yetenekli çocukların kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı. Sadık Efe, yapılan incelemelerde çete reisleri ya da bilgisayar hackerlerinin zeki olduğunun ifade edildiğini belirtti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim