Eğitim programı başlangıcında konuşan Oda Başkanı Ali Can Doğan, “Çorum’da bilirkişilik eğitimi veren ilk ve tek kurumuz. Hukuki konularda yetkili olduğu kabul edilen hâkimin, uyuşmazlığı giderebilmek için ihtiyaç duyduğu, hukuk dışındaki, özel veya teknik bilgiyi ona sunan gerçek veya tüzel kişiye bilirkişi denilmektedir.

Bilirkişiler tarafından sunulan raporların mahkemeler tarafından verilen kararlarda büyük önemi bulunmaktadır. Bu nedenle bilirkişilik görevi yapanlar tarafsız, objektif, bilim ve fennin gerektirdiği kurallar çerçevesinde rapor tanzim ederek mahkemelere sunması adalet terazisinin doğru tartması açısından hayati öneme sahiptir.

Bilirkişilik Kanunu ile getirilen yeniliklerden biri olan bilirkişilik temel eğitimi, bilirkişi adaylarının mesleklerine ve uzmanlık alanlarına yönelik bir eğitim olmayıp bilirkişilik görevinin ifası sırasında ihtiyaç duyacakları temel bilgilerin verildiği bir eğitimdir.

Eğitimler 18 saat teori, 6 saat uygulama olmak üzere 24 saat süresi bulunmaktadır. Odamızda 1.Dönem eğitimleri olarak çeşitli meslek gruplarından 192 kişi müracaat etmiş, 8 eğitim sınıfı açılmış olup Kasım ayı içinde eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim