Çorum’un, pastane ve restaurant olarak en gözde mekânlarından Lila'da, yıllardan beri sanatsal etkinliklere de büyük önem veriliyor.

Lila şimdi de, günümüzün önemli gereksinimlerinden biri olan “diyet” uygulamalarını kapsamına aldı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Tuğrel, “Lila Sanat Akademi” bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Diyetisyen Cansu Tuğrel, günümüzde sıkça karşılaşılan sorunlardan birinin “obezite” olduğunu hatırlatarak, “Obezitenin yaygınlaşması karşısında, Lila Akademi Sanat bünyesinde 10 yıldır devam eden zayıflama programlarına ek olarak, sağlıklı beslenme programlarını da başlatmış bulunuyoruz” dedi.

“SAĞLIKLI DİYET, GÜYA HER PAZARTESİ BAŞLADIĞIMIZ DİYET DEĞİL”

Diyetin yanlış uygulamalarının, kilo verememe, kilo kontrolünü sağlayamama veya kilo alamama şeklindeki sonuçlarının sıkça görüldüğünü vurgulayan Cansu Tuğrel, “Kilo vermek için yapılan bilinçsiz diyet uygulamalarının sonuçları, sağlık problemleri olarak kişiye geri dönmektedir. Sağlıklı diyetin artık, her Pazartesi başladığımız diyet olmadığını pekala hepimiz öğrendik. Önemli olan belli bir sürede yapılan diyet değil, bunu bir yaşam tarzı haline getirerek sağlıklı beslenmektir.” diye konuştu.

“BAZI BESİNLERİ HAYATIMIZDAN ÇIKARMAK ÇÖZÜM OLMUYOR”

“Sağlıklı beslenme ya da sağlıklı diyet nedir?” sorusunu yanıtlayan Diyetisyen Tuğrel,

“Sağlıklı diyet, her besin öğesinin belirli ölçülerde tüketildiği kişiye özel sağlıklı bir beslenme programı anlamına gelir. Diyette doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi ise; diyetimizdeki besin öğelerini hayatımızdan çıkarmak, öğün atlamak ve uzun süre aç kalmaktır. Bunun sonucunda ise; vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve minarelerin azalmasıyla birlikte birçok sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır. Bu sağlık problemleri  yaygınlaşan diyabet, kalp damar sorunları ve obezitedir. sağlıklı beslenme tüm besin öğelerini içermelidir. Tek tip beslenme sağlık açısından doğru değildir. Çünkü vücut ihtiyacı olan besin öğelerinden birini bile karşılayamazsa daha sonra bu besin öğelerine daha fazla ihtiyaç duyar.” ifadesini kullandı.

ADRESE TESLİM DİYET HİZMETİ

Neyi, nasıl, ne zaman ve ne kadar tüketmek gerektiği konusunda insanları bilinçlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Cansu Tuğrel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çalışma hayatının hızlı temposu içinde öğün atlanmasını önlemek adına ‘Diyet Kapımda’ servisini başlattık. Böylelikle, kişinin günlük alması gereken kalori miktarını hesaplayarak, gerekli besin gruplarını hazırlayıp tam zamanında adrese teslim diyet hizmeti vermekteyiz.”

DETOKS İÇECEK PROGRAMLARI

 “Bunun yanında Lila Akademi’de yoğun istek üzerine  detoks içecek  programları  başlamıştır. Kaybedilen vitamin ve minarelerin doğal yollarla vücuda geri alınmasını amaçlayan  bu program, günlük olarak kişiye özel hazırlanıp, metabolizmanın hareketlenmesini aktivite edecek özeliği de taşımaktadır. Bu sayede, zararlı toksin ve maddeleri doğal yollarla vücuttan uzaklaştırarak doğal vitamin ve mineral takviyesi yapılmaktadır.”

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim