HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Muammer Cengil, Doç. Dr. Elif Dalyan, Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy ile Öğretim Görevlisi Tuğba Gülen’in hazır bulunduğu toplantıda merkezin yaptığı çalışmalar ve ileriye dönük proje ve etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Merkezin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Baykam, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da güzel ve başarılı projelere imza atacaklarına inandığını vurguladı.

Hitit Üniversitesi’nin şu an itibariyle sayıları 16’ya ulaşan araştırma ve uygulama merkezlerine büyük önem verdiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan da merkezlerin asıl amacının kuruluş yönetmeliklerindeki görevlerinin yanı sıra başta HİTÜ olmak üzere ilgili alanlarda çalışma yapan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ile bilgi paylaşımı yaparak söz konusu çalışmaların akademik ve bilimsel yaklaşımlarla yapılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Bu anlamda HİTÜ’nün sahip olduğu merkezlerde çalışmaların olabildiğince bu yaklaşımla sürdürülmesini istediklerini ifade eden Rektör Alkan, araştırma ve uygulama merkezlerinin üniversitelerin bilimsel bilgi birikimini topluma aktarma ve faaliyetler yapma noktasında en aktif araçlardan biri olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Alkan, başta Merkez Müdürü Prof. Dr. Baykam olmak üzere yönetim kurulu ve HÜKAM’ın kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim