Rehberlik ve Araştırma merkezlerinde ne gibi çalışma yapılmaktadır? Bilim ve Sanat Merkezi nasıl eğitim vermektedir? İlçelerdeki öğrencilerle nasıl bir çalışma izleniyor, öğretmenlerin mesleki yeterliliği nedir ve Milli Eğitimin üstün zekalı çocuklara yönelik ileriye dönük projeleri nelerdir sorularına cevap veren rapor komisyon başkanı Yurdanur Özzehinli tarafından okundu.
Merkezlere kaydı sağlanacak öğrencilerin tanılaması ve seviyesinin tespit edilmesine ilişkin iş ve işlemlerin Bakanlık, il tanılama sınav komisyonu, merkezler ile rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından yürütüldüğünü ifade eden Özzehinli, taramalarda belirlenen ölçütte ya da üzerinde performans gösteren öğrencilerin listesinin bakanlıkça il tarıma sınav komisyonuna gönderildiğini kaydetti.
Öğrencilerin örgün eğitimlerine devam edildiğini bu eğitimlerin dışında ise bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirecek en üst düzeyde kullanmalarını sağlayacak şekilde merkezlerce planlamalar yapıldığını ifade eden Özzehinli, şuan 67 ilde 77 Bilim ve Sanat Merkezi bulunduğunu, Sungurlu, İskilip, Alaca ve Osmancık’tan öğrencilerin geldiğini dile getirdi. Bilim ve Sanat Merkezi’ne devam eden genel yetenek alanında 213, görsel sanatlarda 5 ve müzikte 5 öğrencinin bulunduğunu anlatan Özzehinli, şu an Bilim ve Sanat Merkezi’ne 225 öğrencinin kaydının yapıldığını, matematikte dünya 4.’sü kompozisyonda Türkiye’de 1. Olan Çocuğun Bilim ve Sanat Merkezi’ne devam ettiğini kaydetti.
Kadrolu 9 öğretmenin bulunduğunu söyleyen Yurdanur Özzehinli, öğretmenlerin seçme ile atandığını ve 14 öğretmenin atanacağını dile getirdi. Okul binasının eski olduğunu ve yıkılacağını söyleyen Özzehinli, yeni binanın bir an önce yapılarak hizmete sunulmasının Eğitim komisyonunun ortak kararı olduğunu ifade etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim