Çorum Gaz A.Ş. ile Ahlatcı Grup’un sponsorluğunda önceki gün ilimize gelen İzgören Akademi Kurucu Başkanı Ahmet Şerif İzgören, “Gazete kâğıdından paraşüt yapmak” isimli etkinlik kapsamında seminer verdi.
Anitta Otel’de gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren seminere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde liderlik ve iletişim uzmanı İzgören; “emek, iş ahlakı, bilgi, girişimcilik, karakter ve iyilik” kavramları ile eğitimin önemiyle ilgili birbirinden ilginç ve anlamlı hayat hikâyeleri anlattı.
Daha önceden kendisini tanımayanlar için kısa hayat geçmişini anlatarak konuşmasına başlayan Ahmet Şerif İzgören, anlatım tarzı ve verdiği örneklerle, hayata farklı bir açıdan bakılması ve olumsuz düşüncelerden uzak bir hayat yaşanılması gerektiğini belirtti.
Seminer boyunca zaman zaman katılımcıları güldüren zaman zaman da kulaklara küpe olacak öğütler veren İzgören, başarıya giden yolun insanın hayal gücü ile sınırlı olduğunu söyledi.
İzgören, “Hangi işi yaparsan yap, bir neden için mücadele etmelisin. Bilgiye ulaşmak için çaba harcamalı ve bilgiye yatırım yapmalısın. Her şey hayal kurmakla başlar. Hayatına ve çalıştığın işyerine değer katmalı, yoksa o işi yapmaktan vazgeçmelisin” dedi.
Konuşmasında yer yer Türkiye’deki eğitim sisteminin bozukluğuna da değinen İzgören, dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip ülkesinin ise Finlandiya olduğunu belirtti.
Birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan İzgören, “Türkiye’de bin 400 kütüphane, 4 bin de kıraathane var. Tam tersi olsaydı ülkemizde adalet saraylarına hiç ihtiyaç kalmazdı” dedi.
Bilgi ve tecrübelerini de katılımcılar ile paylaşan İzgören, ülkemizdeki “dürüstlük”, “iş kalitesi” ve “girişimcilik” değerlerini eğitimler vasıtasıyla yaymayı hedeflediklerini ifade ederek bu kapsamda, iki temel ilkesi “yurt sevgisi” ve “hoşgörü” olan Türkiye Uğur Böcekleri Projesi’ni başlattıklarını söyledi.
İzgören, kurucu liderliğini yaptığı proje kapsamında, çocuk esirgeme kurumları, ceza evleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde vatandaşlara ücretsiz eğitimler verdiklerini ifade etti.
Projenin hâlen devam ettiğini dile getiren İzgören, seminer gelirinin ise proje için harcanacağını söyledi. Seminer sonunda İzgören, hayranları ile fotoğraf çektirmeyi ve sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Yayınlanmış 16 kitabı bulunan İzgören, kitaplarını da hayranları için imzaladı.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim