Hitit Temel Lisesi tarafından öğrenciler ve velilere yönelik “Sınav Kaygısını Giderme ve Etkin Ders Çalışma Teknikleri” konulu konferans verildi.
Konferansa konuşmacı olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu katıldı. Çeşitli televizyon kanallarında programı bulunan ve sosyal medyada da bonus hoca olarak tanınan Beledioğlu, öğrencilere ders çalıştıktan sonra televizyon, bilgisayar ya da telefonla ilgilenmemelerini aksi durumda öğrenilenlerin de unutulacağını söyledi.
Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Hitit Temel Lisesi Kurucu Müdürü Abdullah Şimşek, öğrencilerin kendi kendilerine ders çalışma alışkanlıklarının çok az olduğunu belirterek, okul bünyesinde yapılan çalışmalarla bunu artırmaya çalıştıklarını dile getirdi. En büyük problemin öğrenci ile velilerin birbirini tanımamasından kaynaklandığını vurgulayan Şimşek, velilerin çocukları ile birlikte zaman geçirmesi gerektiğini vurguladı. Annesinden, babasından çok öğretmenlerini gören öğrenciler bulunduğunu kaydeden Şimşek, anne-baba paylaşımının önemli olduğunu, aile paylaşımının artması ile birlikte başarı oranının da artacağını ifade etti. Çocukların yalnız kaldıkları için sosyal medyada zaman geçirdiğini belirten Abdullah Şimşek, ders çalışma zamanlarının programla düzenlenmesi ve sosyal aktivitelere de zaman ayrılmasının en iyi çalışma tekniği olacağını dile getirdi.
Süleyman Beledioğlu ise konuşmasında gün boyu eğitim alan çocukların cep telefonu, televizyon ya da bilgisayar oynaması durumunda öğrendiklerini de kaybettiğini dile getirdi. Dolan beynin başka şeylere zorlanması durumunda daha önceki bilgileri de silmeye başladığını belirten Beledioğlu, beynin boş bilgi kaydı yaparken öğrenilenleri yok ettiğini böylelikle başarının da düştüğünü dile getirdi. En anlaşılmayan konu üzerinde çalışılıp uyunması durumunda o konunun daha kolay anlaşıldığının görülebileceğini belirten Beledioğlu, beynin insan uyurken de çalıştığını ve öğrenileni tekrar ettiğini ifade etti. Beledioğlu, aralıksız ders çalışmanın doğru olmadığını yapılacak bir programa sadık kalınması gerektiğini söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim