Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca ve akademisyenlerin katıldığı programda açış konuşmasını yapan Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’nin 800 civarında akademik personele sahip olduğunu ancak sayısal büyüklüğün yanında nitelikli büyümenin de önemli olduğunu ifade etti.

“Uluslararası kuruluşlara göre rüştünü ispatlamış bir üniversiteyiz” diyen Rektör Alkan, bir süre sonra İTÜ’de görev alacağını ancak oradan da Hitit Üniversitesi’ne akademisyen olarak destek vermeye devam edeceğini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise konuşmasında eksik olan bir şeyler olduğunu ve bu eksikleri ithal ürünlerin doldurduğunu anlattı. Çorum ve burada yaşayanların 13. Yılını kutlayan Hitit Üniversitesi’nden daha fazla yararlanmak zorunda olduğunu kaydeden Yüksel, ülkedeki hocaların da birikimlerini ülkenin yararına kullanmasını istediğini vurguladı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca da konuşmasında, Türkiye nüfusunun %70’inin internet kullandığını ve bu kesimin %40’ının sosyal medya kullanıcısı olduğunu anlattı.

Dünyanın hızla geliştiğini ve bilgi üretiminin sanayi üretiminin önüne geçtiğini belirten Prof.Dr. Karaca, “Yerel düşünmenin vakti geçti artık küresel olarak düşünmek zorundasınız. Yerel düşünürseniz tükenir gidersiniz” dedi.

Bir ülkenin yeni malzeme üretememesi durumunda sıçramasının da mümkün olmadığını vurgulayan Karaca, toplumun refahının artması gerektiğini bunun da ancak bilimle başarılabileceğini söyledi.

Geçmişe bakıldığında eğitim sisteminin de değiştiğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, öğrencilerin bilgiye artık daha kolay ulaşabildiğini, eğitmenlere düşen görevin öğrenme için motivasyonu sağlamak ve öğrencilere koçluk yapmak olduğunu ifade etti. Karaca, “Artık ürün çıkarmak yetmiyor markalaşmak ta lazım. Tanınır olmak ve kazanmak için marka haline gelebilmek gerek. Bunun da yöneticiler sıra dışı olmakla başarabilir” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim