Sancaktar İş Merkezi’ndeki Türkiye Satranç Federasyonu Çorum İl Temsilciliği Salonu’nda önceki akşam düzenlenen plâket törenine BİKTUDER Başkanı Hayati Çam ve Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra “Hattuşa İçin Çal” projesinin müzik düzenleme ve kayıtlarını yapan Barış Hardal, Proje Danışmanı ve Boğazköy Müze Sorumlusu Uzman Hititolog Özgür Meriç ile bazı davetliler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan BİKTUDER Başkanı Hayati Çam, ülkemizde tanıtma faaliyetlerinin kamu bürokrasisi eliyle yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Tanıtım bir süreçtir ve bu sürecin devam etmesi ve başarıya ulaşılması için topyekûn bir katılımın sağlanması gerekmektedir. Bununla birlikte kültürel ve turistik değerlerimizi tanıtmak için internet ve bilişim teknolojisi gibi daha esnek, etkin ve ekonomik yöntemlere başvurmak yararlı olacaktır.” dedi.

“Hattuşa İçin Çal” projesi hakkında bilgi veren Hayati Çam, Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk tarafından hayata geçirilen çalışmada, Çorum yöresine ait anonim eserlerden biri olan “Miço” türküsünün Hattuşa görüntüleri eşliğinde amatör ve profesyonel kişiler tarafından seslendirildiğini belirterek, çekilen bu tanıtım klibinin her türlü kitle iletişim araçları yoluyla, mümkün olduğunca fazla insana ulaştırıldığını söyledi.

Projenin bu anlamda amacına ulaştığını vurgulayan Hayati Çam, “Bu çalışma gerek Çorum, gerekse Boğazkale’nin tanıtımı açısından çok faydalı olmuştur. Bu ve benzeri Çorumu tanıtıcı projelerin oluşturulmasında kurumsallaşmak önemlidir. Bu bağlamda projede görev alan, katkı sunan müzikseverlerin bir araya gelerek dernekleşmeleri, bu tür projelerin oluşmasında kolaylık sağlayacaktır. Benzer çalışmaların diğer ilçelerimizin tanıtımında da etkili olacağını düşünüyoruz. Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği olarak hayâlimiz, amatör sokak müzikleri festivalinin ilimiz veya ilçelerinde yapılmasıdır. Böyle bir festival, Çorum’un tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

“Hattuşa İçin Çal” klibinin gösteriminin ardından ödül törenine geçildi. Bu bölümde ilk olarak BİKTUDER Başkanı Hayati Çam, programa katılamayan Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk’un plâketini, Boğazköy Müze Sorumlusu Uzman Hititolog Özgür Meriç’e sundu.

Ardından BİKTUDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Müzik Gelişim Komisyonu Başkanı Adnan Levent Coşkuner, proje ekibini oluşturarak müzik düzenleme ve kayıtlarını yapan Aranjör Barış Hardal’ın plâketini verdi.

BİKTUDER Başkanı Hayati Çam ayrıca Klip Yönetmeni Tayfun Kaan Saçi, Proje Koordinatörü Şahin Şeker, Proje Danışmanı ve Hititçe seslendirmeleri yapan Uzm. Hititolog Özgür Meriç, Yöresel Yaş İşleme Sanatçısı Yalçın Durdemir, Kadeş Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Eğitmenleri Hakan Katı, Emine Özten ve Mustafa Çoksoy ile ekip üyelerine teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim