BİK şubesi bulunan yerlerdeki Resmi İlan yayınlanan gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik olarak düzenlenen seminere ÇORUM HABER’den Taner Şimşek ile Hakimiyet’ten Atila Çiğdem de katıldı.
DOLU DOLU PROGRAM
BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın açış konuşmasını yaptığı seminerde, mevzuat değişikliği ve uygulamadaki yenilikler hakkında uzman isimler tarafından katılımcılara bilgiler verildi.
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Basın İlan Kurumu Yönetim Danışmanı Prof. Dr. Metin Kazancı, ‘Basın İlan Kurumunun Dünü, Bugünü ve Yarını’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Seminerin ikinci oturumunda ise Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, resmi ilan yayınlayan gazeteler ile kurumumuz mevzuatı hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Seminerin son gününde Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü’nün katılımcılara yönelik hazırladığı eğitim programına geçildi. Bu kapsamda sekizinci oturumda Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve Özer Elikoğlu, ‘Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Kontrollere İlişkin Maddeler’; dokuzuncu oturumda ise Müdürlük çalışanlarından Özer Elikoğlu ile Doğukan Güventürk, ‘Gazetelerin Kontrol ve Denetleme Usulleri’ konulu sunumlarını yaptılar.
Soru-cevap bölümü ve genel değerlendirmelerin ardından seminer, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey’in kapanış konuşması ile sona erdi.
KARACA: “NE YAPARSANIZ YAPIN, GAZETECİLİK YAPIN!”
Basın İlan Kurumu (BİK)’nun görev alanında bulunan şehirlerde resmi ilan ve reklam yayınlayan gazetelerin çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim semineri, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın açış konuşmasıyla başladı. Karaca, “Ne yaparsanız yapın, gazetecilik yapın” dedi.
Yakup Karaca’nın konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Basın İlan Kurumu Yönetim Danışmanı Prof. Dr. Metin Kazancı ‘Basın İlan Kurumunun Dünü, Bugünü ve Yarını’ adlı sunumu gerçekleştirdi.
Yerel medya temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen seminer, sertifika töreni ile sona erdi.
(BİK)
Editör: TE Bilisim