Bayramoğlu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen de katıldı.
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen kapanış oturumuyla sona eren toplantı ile ilgili olarak BİK’in resmi internet sitesinden bilgi verildi.
Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı’nın Divan Başkanlığı’nda başlayan kapanış oturumunda ilk olarak toplantının açılış gününde BİK Yönetim Kurulu Başkanı Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem tarafından Genel Kurula takdim edilen Kurum Yönetim Kurulu’nun 2016 yılı birinci üç aylık faaliyet dönemine ait durum raporu Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonlarının görüşleri alındıktan sonra oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle uygun bulundu.
Durum Raporunun oylanmasından sonra yine toplantının ilk günü Denetim Kurulu üyesi Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi M. Nuri Kolaylı tarafından Genel Kurul’a sunulan Denetçiler Raporu Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonlarının görüşlerinin alınmasının ardından Genel Kurul’a sunuldu. Yapılan oylama neticesinde rapor oybirliği ile kabul edildi.
Genel Kurul Gündemi’nin 11, 12 ve 13 üncü maddelerinde yer alan Yönetim Kurulunun, Kurum Personeli Ana Taban Ücretlerine 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yapılacak zam oranının tespitine ilişkin 1 numaralı; 67 sayılı Genel Kurul Kararının 20. Maddesinin tadiline dair 2 numaralı ve Adana ilinde neşrolunan resmi ilan ve reklam yayınlama hakkını haiz Gazete Hakikat’ın ‘Akdeniz’de Türk’ olarak isim değişikliği talebine ilişkin 3 numaralı teklifler Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonları’nın görüşleri de alınmak suretiyle oylanarak kabul edildi.
Kapanış oturumunun sonunda gelecek Genel Kurul Toplantısı’nın tarihine dair Yönetim Kurulu’nun vermiş olduğu önerge uygun görülerek tasvip edildi ve buna göre bir sonraki Genel Kurul Toplantısı’nın (BİK 28’inci Dönem Genel Kurul 7’nci Toplantısı) 24-25-26 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.
Genel Kurul Toplantı tarihinin kararlaştırılmasından sonra ‘Dilek ve Temenniler’ maddesine geçildi ve bu madde altında bazı üyeler söz alarak Kurum faaliyetleri ve çalışmaları hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.
Genel Kurul toplantısı, Divan Başkanı Basri Bağcı’nın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim