2016 yılı için 600 TL, 2017 yılı için ise 750 TL zam istediklerini ifade eden DES Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak, açıklamasında şunları söyledi:

“REEL ENFLASYON MEMUR ZAMLARINI GEÇTİ”

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları, 2014 yılı için memurlara yapılan 123 TL zammın, 2015 yılı için yapılan yüzde 3’lük maaş artışının yetersiz kaldığını, memur ve emeklisinin enflasyon mağduru olduğunu ortaya koymuştur. Memur ve emeklilerinin uğradığı bu zararın telafisi için toplu sözleşme süreci önemli bir fırsattır. Bu fırsatı hem yetkili sendikaların hem de hükümetin insaf ve vicdan ile hareket edip çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.

“MEMUR MAĞDUR EDİLDİ”

Mutfakta ve zorunlu, zaruri ihtiyaçlarda gerçekleşen enflasyonun memur ve emeklisinin aldığı maaş artışının üzerine çıktığını herkes görüyor ve dünya âlem biliyor. Bu yılbaşında enflasyon artışına bağlı ilave zam yapılması gerekirken geçmiş toplu sözleşme hükümleri gerekçe gösterilerek zam yapılmamıştır. Bu nedenle ve yaşanan mağduriyetin telafisi anlamında bu yıl Ağustos ayında yapılması gereken toplu sözleşmelerin bu talep ve haklı baskılar doğrultusunda sonuçlanmasını istiyoruz. Aksi halde memur maaş zammının unvanlar itibariyle memurlara çok düşük oranlarda yansıması durumu ve enflasyon artış oranının yapılan zammın üzerinde gerçekleşmesi hali 2016 ve 2017 yıllarında da memurların mağduriyetine neden olmaya devam edecektir.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim