19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Çorum il genelinde “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” alan okul sayısı 61, “Beyaz Bayrak Sertifikası” alan okul sayısı 271 olduğunu ve bu sayının daha da artması gerektiğini söyledi. 40 okul ve kurumun “Beyaz Bayrak” sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, 18 Okula “Beslenme Dostu Okul” sertifikalarını ise İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı takdim etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan ve İl Sağlık Şube Müdürü Sami Durdu “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikası alan okullar hakkında istatistiki veriler, başvuru şartları ve süreç hakkında bilgi içeren birer sunum yaptı. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi.

Buna göre beyaz bayrak alan okullar; “Merkez: TED Özel Anaokulu, TED Özel İlkokulu, TED Özel Ortaokulu, Buharaevler MTAL, Buharaevler MTAL Pansiyonu, Yumurta İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Ulukavak Anaokulu, Sakarya İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Tanyeri İlkokulu, İnkılap Ortaokulu, Bahçelievler İlkokulu, Mukadder Akaydın İlkokulu Md. (Mimar Sinan İlkokulu), Gazipaşa Ortaokulu, Hasanpaşa MTAL, Mehmet Akif Ersoy Anaokulu, İnönü Anadolu Lisesi, Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Bahçelievler MTAL, Eti Anadolu Lisesi, Dumlupınar Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Suheybi Rumi Ortaokulu, 15 Temmuz Fen Lisesi, 15 Temmuz Fen Lisesi Müdürlüğü Pansiyonu, Şehit Onur Bakbak İlkokulu, Zübeyde Hanım 3. Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Özel Pınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal Ortaokulu, İsmail Kakaç İlkokulu, Özel Ada Ortaokulu, Özel Ada Anadolu Lisesi, VHGB Sevgi Anaokulu, Kargı; Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu, Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu Pansiyonu, Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Pansiyonu” olarak açıklandı.

2019 Yılı Beslenme Dostu Okul Sertifikası Alan okullar ise “İskilip Ebussuud Efendi İlkokulu, İskilip Anaokulu, İpekli Bağlar Anaokulu, Bayat Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bayat Anaokulu, Dumlupınar İlkokulu, 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu, 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu, Bahçelievler Anadolu Lisesi, İskilip Kurusaray Ortaokulu, Bahçelievler MTAL, Hasanpaşa MTAL, Ertuğrul Gazi İlkokulu, Yumurta İlkokulu, Bahçelievler İlkokulu, Ziya Gökalp İlkokulu ve İsmail Kakaç İlkokulu” oldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim