Çorum SMMMO son olarak Muhasebeciler Haftası etkinlikleri kapsamında oda üyelerine yönelik Yeminli Mali Müşavir İrfan Vural’ın katılımı ile “Uygulamalı Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme” konulu eğitim seminerini düzenledi.

SMMMO Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Oda Başkanı Ali Can Doğan kürsüye geldi.

Mali müşavirin eğri yolda doğru yürümenin zorluğunu yaşayan, her türlü zorluğa rağmen mesleğini doğru, güvenilir, tarafsız ve yasalara uygun hareket ederek yapan kişi olduğunu vurgulayan Ali Can Doğan, “Vergide adaletli olmak, vergi gelirlerini artırmak, kayıt dışı ekonomiyi önleyerek toplumda sağlıklı ve sürdürülebilir bir vergi bilinci oluşturabilmek için ülkemiz adına meslek mensupları olarak bizler varız.

Müzakere edilmeden, sürekli değiştirilen mevzuat hükümleri ve süre kısıtlamaları sonunda moralsiz, motivasyonsuz, büyük bir stres altındayız. Meslektaşlarımız ağır iş yükü altında canları pahasına görevlerini yerine getirme gayreti içindedirler. Yaşadığımız sorunlar ve sıkıntılar maalesef son zamanlarda bir çok meslektaşımızı görevi başında kaybetmemize neden oldu. Meslek Yasamızın 30. Yılını ve haftamızın sevincini yaşayamıyoruz. Şu anki mevzuatımız hayatını kaybeden bir meslektaşımızdan bile beyanname gönderme sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyor.

Gerçekçi olmayan beyan süreleri, mesleğimizin üzerinde stres kaynağı haline geldi. Sürekli yetişecek mi? Uzatıldı mı? stresi yaşamaktan yorulduk. Beyan süreleri mutlaka gerçekçi ve uygulanabilir bir yapıya kavuşturulmalıdır. Mesleki yetkinliklerimizi artırmak ve geliştirmek için sürekli mesleki gelişim eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Eğitim hem toplumu oluşturan bireyler hem de ülkenin geleceği için önemlidir. Her gün mevzuatta yaşanan değişimler bu eğitimleri daha da önemli hale getiriyor” dedi.

Konuşmanın ardından Yeminli Mali Müşavir İrfan Vural, meslek mensuplarına “Uygulamalı Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme” konulu sunumunu yaptı. SMMMO tarafından düzenlenen eğitim soru - cevap bölümü ve Oda Başkanı Doğan’ın konuşmacı İrfan Vural’a hediye takdimi ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim