Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti, CHP ve MHP genel başkanları ile darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları sebebiyle teşekkür etmek ve önerilerini almak üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.
Külliye'ye ilk gelen isim Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım oldu. Ardından ise sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli külliyeye gelen isimler oldu.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda darbe girişimi karşısında kararlı tutum sergileyen parti liderlerine daha önceden de teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede liderlere yüz yüze teşekkür etme imkanı buldu. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde liderleri güler yüzle karşılarken, Başbakan Yıldırım'ın solunda, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin de sağında oturması görüntülere yansıdı. Bu görüşme ile Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ilk defa gelmiş oldu. Toplantı yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü.
CHP'DEN AÇIKLAMA
CHP kaynakları, görüşmeye ilişkin, “Siyasetin normalleşmesi adına olumlu bir görüşme yapıldı. Bundan sonraki normalleşme adımlarını kolaylaştırılmasını sağlayacak bir görüşme oldu” değerlendirmesi geldi.
İLK KEZ KÜLLİYE'DELER
Zirve ile birlikte muhalefet liderleri de Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk kez Külliye'ye çıkmış oldu. Zirve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 3 partinin bir araya geldiği ilk toplantı özelliği de taşıyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim