Ziyarette Beşikçioğlu, Beşir Derneği’nin yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri ve yaklaşan Ramazan ayı programları hakkında bilgi verdi.
Beşir Derneği’nin uluslararası faaliyetlerinden söz eden Beşikçioğlu, hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz Türkiye dahil 63 ülkede insanlara hizmet verdiklerini, bu kapsamda kurak ve zor coğrafyalarda bulunan fakir ülkelerde halkın suya ulaşımını sağlamak için çok sayıda su kuyusu açıldığını anlattı. Derneğin sosyal ve kültürel yardımlar, yetim sahipliği yardımları, sokak çocukları ve madde bağımlılığı projesi gibi diğer faaliyetlerinden söz eden Beşikçioğlu her ay 100 aileye düzenli yardımda bulunduklarını, ramazanda gerçekleştirilen kumanya yardımına bu Ramazan ayında da devam edeceklerini vurguladı. Daha önce yapılan Ramazan Ayı faaliyetlerine ilave olarak bu yıl ilk kez düzenleyecekleri iftar programını da ifade eden Beşikçioğlu, Beşir Derneği’nin paylaşım noktası olan Ulukavak Mahallesi Varinli Caddesi üzerinde bulunan dernek önünde Ramazan ayı boyunca Çorum halkına iftar çadırında yemek verileceğini ve bununla birlikte çadıra gelme durumu olmayan, tespit edilmiş ihtiyaç sahiplerinin evlerine de günlük sıcak yemek ulaştırılacağını kaydetti.
Ziyaret sonunda TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç da, Beşir Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine bu müjdeleyici ve etkin yardım faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederek, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim