Pandemi ve ekonomik kriz koşullarının iktidar tarafından emekçilerin yaşam standartlarının düşürülmesi, kazanımlarının törpülenmesi için elverişli bir imkân olarak değerlendirildiğine dikkat çeken Gökmen, bireysel emeklilik sistemi (BES) ve halkın paralarıyla oluşturulan fonların yandaş tekellerin kaynaklarına dönüştürülmesinin “kılıfına uydurulmuş bir soygun” olduğunu söyledi.

Türkiye tarihinden benzer girişimlere de hatırlatma yapan Gökmen, “Bu uygulamanın öncesi de vardır; Tasarruf Bonoları, Meyak Kesintileri (Memur Yardımlaşma Kurumu), TTV (Tasarruf Teşvik Fonu), KEY (Konut Edindirme Yardımları) gibi tasarruf havuzları geçmişte de sermayenin kaynakları arasına dahil edildi. Emekçilerin sosyal dayanışma kurumlarından başta geleni SSK’nın kaynakları da yıllarca sermayeye aktarılmıştı” dedi.

“HEDEF KIDEM TAZMİNATI”

“İktidar kıdem tazminatlarını da bunların benzeri bir fon oluşturarak sermayenin kullanımına açma eğilimindedir ve bu defalarca dillendirilmiştir. Kamuoyunun tepkisi nedeniyle bir adım geri çekilmiştir ama koşulların olgunlaşmasını beklemektedir” uyarısında bulunan EMEP İl Başkanı Gökmen, emekçilerin ödenmemiş ücretleri olan kesintilerin şimdi yandaş tekellere aktarılacağını bildirdi.

BES fonunun emekçilere zorunlu tutularak oluşturulduğunu hatırlatan Gökmen, “Halkın yarattığı kaynaklara el konulması kabul edilemez. Bu paranın tüm emekçiler için güvenceli bir hayat, insanca bir yaşam ve iş koşullarını oluşturmak için harcanması gerekirken şirket kalkındırmak için kullanılması bir suçtur. Bu suçu işleyenlere karşı mücadelemiz devam edecektir. Halkın malı ve parası halkındır, nasıl tasarruf edileceğine ancak o karar verecektir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim