Atatürk Havaalanı’nda patlayan bomba ile birlikte onlarca vatandaşın hayatını kaybederken yüzlercesinin de yaralandığını belirten Alper, “İnsanlık dışı vahşi saldırıyı nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” şeklinde ifadede bulundu.
Katliamları durdurmanın yolunun nutuk atmaktan değil, toplumsal barışı tesis etmekten geçtiğini kaydeden Ertuğrul Alper, “Biz KESK olarak 10 Ekim Ankara Katliamı ile kana bulanan Emek, Barış, Demokrasi Mitingimizde de, ülkenin kana bulandığı günlerde hayata geçirdiğimiz 29 Aralık iş bırakma eylemimizde de hep bu bilinçle hareket ettik. Barışın tesis edilmediği bir ülkede; katliamları durdurmanın, demokrasiyi inşa etmenin, emeğin haklarına yönelik saldırıları durdurmanın mümkün olmayacağını anlatmaya çalıştık. Ne yazık ki bugün “ güvenlik zafiyeti yok, canlı bombaları eylem yapmadan yakalayamıyoruz” diyerek katliamları seyredenler barış talebimize yönetici ve üyelerimizi memuriyetten çıkarmaya, tutuklamaya varan baskı ve şiddet politikaları ile cevap vermeyi tercih etmiştir.
Ne bugünümüzün ne de yarınımızın en ufak bir güvencesinin kalmadığı bir girdaba her geçen gün daha fazla sürükleniyoruz.
Toplum olarak sürüklendiğimiz karanlık girdabı daha da derinleştirici politika ve söylem üretmekten ileri gitmeyen, tek adamın diktasına dayalı başkanlık rejimi dışında herhangi bir derdi olmayan AKP iktidarı derhal istifa etmelidir.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim