Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa; Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum İl Milli Eğitim Müdür Vekili Özcan Kuşcu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tophan, Milli Eğitim ARGE birimi, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu Gülden Büke’nin yaptığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İkbalevler Anaokulu Müdürü Mehmet Serdar Yalçın, okul öncesi eğitimde çocukları tüm gelişim alanlarında desteklemenin hedeflendiğini ve kaliteli bir okul öncesi eğitimde akademik becerilerin yanı sıra toplumsal değerlere de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

İyi bir değerler eğitiminin çocuğun kişilik gelişimi kadar akademik başarısını da olumlu etkilediğini ifade eden Yalçın," Bu nedenle okulumuz değerler eğitimini konu alan bu projeyi uygulamaya koymuştur. Projemizde vatan sevgisi, arkadaşlık/ dostluk, kültürel değerler, sorumluluk, yardımlaşma/ paylaşma değerleri ele alınmış olup bu 5 değerleri uyguladığımız çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizde kalıcı davranışlar haline getirmeyi hedefledik" dedi.

Okul müdürünün konuşmasından sonra projede yer alan "temalarla ilgili etkinliklerden oluşan slayt izlenildi.

Öğretmen Leyla Kabasakal öncülüğündeki öğrencilerin "Çanakkale Zaferi" konulu bir gösteri sunduğu etkinlikte Hitit Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Mustafa Bakan yaptığı konuşmada vatana, millete, bayrağa, saygılı iyi evlatlar yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. Program sınıfların gösterileri ile devam etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim