Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2014 teklif döneminde başvurusunu yaptığı; Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi, tarafından hibe verilmesi ile desteklenmesi uygun görülen Erasmus Plus KA1 Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği projesi Berlin’de gerçekleştirildi.
Proje ile ilgili açıklamada bulunan Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Halise Akay, “Projeye dâhil olan 12 öğrenci ve 2 Bilişim Teknolojileri alanı öğretmenlerinin 21 gün süren proje kapsamında Almanya’nın Berlin şehrinde staj gördü. Proje faaliyetleri kapsamında katılımcılar, web sayfası yapımında kullanılan teknikler ve paket programlar ile ilgili eğitim ve staj faaliyetine katıldılar. Katılımcılar ayrıca hafta sonlarında Çek-Prag, Avusturya Viyana gibi şehirlere düzenlenen kültürel gezilere katıldılar. 2 farklı ilde faaliyet gösteren 3 okulun katıldığı hareketlilik faaliyeti sonunda öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini, Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalarla karşılaştırma ve geliştirme imkânına sahip oldular” dedi.
Staj hareketliliği süresince öğrencilerinin başında bulunan Bilişim Teknolojileri alanı koordinatör öğretmeleri Murat Uçar ve Gülçin Demir Çoşkun, mobil cihazlara web sayfa tasarımı eğitimi alan öğrenciler, Berlin’de yeni açılan Berliner Alışveriş merkezinin web sayfasının yapım aşamalarını ve detaylarını öğrenme imkanı buldular. Öğrencilerinin Almanca dil dersi, işletmelerde beceri eğitimi, teknik müze gezileri, kültürel ve sportif faaliyetler ile bölge gezileri yapılarak tamamladıklarını ve bu projede kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini söylediler.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim