Gereken hijyen şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla açılan işletmelerde sabahın erken saatlerinde hazırlıklar başladı. Müşterilerin kullanacağı koltuklar dezenfekte edildi ve sosyal mesafe kurallarına uygun olacak şekilde yerleştirildi. Müşterilerin beklemesi için olan oturma alanları da şerit çekilerek kapatıldı. Randevusu olan müşteriler kuaförlere, berberlere ve güzellik salonlarına gelmeye başladı.

50 yıldır berberlik yapan Seyit Ahmet Aydın yaptığı açıklamada müşteri almaktan memnun olduklarını söyledi. Aydın “Çorum’da da berberler bir süredir kapalıydı. Berberlerin kullanacağı malzemeler için yetkililerin yardım etmesi gerekiyor. Bu konuda yardımcı olurlarsa iyi olur. Virüs nedeniyle küçük esnaf zor durumda kaldı. Kirasından geçimine kadar çok sıkıntı içindeydiler. Bu nedenle işe başlamaları en azından kazanmaya başlamaları gerekiyordu” diye konuştu.

Berber Orhan Tekin ise yaptığı açıklamada; “Bugün itibariyle mesleğimize yeniden başladık. Yoğunluk şimdilik orta derecede. Bayram haftasında daha yoğun olabiliriz. Şuan randevu listemiz var. Müşterilerimiz ona göre geliyorlar. Temizlik kurallarına uyuluyor ve bu konuda kurallara gerek biz gerekse müşterilerimiz harfiyen uyuluyor” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim