İl Başkanı Karadağ, “Berat, Yaradan’ın affına erişebilmek için yaradılanı affetme günüdür. Bu mübarek geceden gerçek manada istifade edebilmenin yolu, nefsi muhasebe ve vicdani sorgulamadan geçiyor” dedi.

Berat Kandili’nin kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesi olduğunu vurgulayan Karadağ, mesajında şöyle konuştu: “Berat Kandili bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, dargınlıkları, küskünlükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Bizlere heveslerimizin ve nefsimizin esaretinden kurtularak iyilik ve adaleti sağlamayı, gerçek özgürlük olan beratımıza kavuşmayı, sadece Allah’ın affına mazhar olmayı değil, affedici olmayı da öğretir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyurdu; ‘Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ buyurur.

Ramazan ikliminin mübarek esintisini hissettiğimiz bu mübarek gün ve geceyi bir kez daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Berat Kandili, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğretir. Berat; Yaradan’ın affına erişebilmek için yaradılanı affetme günüdür. Bu mübarek geceden gerçek manada istifade edebilmenin yolu, nefsi muhasebe ve vicdani sorgulamadan geçiyor. Yaradan’ın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. Cenab-ı Hakk’ın (C.C) rahmet, bereket, af ve mağfiretinden azami derecede istifade etmek temennisiyle tüm İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyor, Bu gecenin yüzü suyu hürmetine duanız kabul, ameliniz makbul olmasını diliyorum.”

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim