İnsan sağlığı ve çevre kirliliğinin azaltılması amacıyla benzinli araçların özendirilmesini ve bu nedenle benzin fiyatlarında indirime gidilmesini isteyen Palandöken, “Dolar kuru sürekli düşerken benzin ve motorine yapılan indirim çok yetersiz. Dolar kuru yükseldiğinde hiç zaman kaybetmeden zam yapanlar nedense indirimde bu kadar seri davranmıyorlar. Aynı şekilde motorin fiyatları da aşağı çekilmelidir” dedi.

Son dönemde petrol fiyatlarında benzine yapılan zamlar dizel araç kullanımını teşvik eder nitelikte olduğunu kaydeden Palandöken, “Dizel motorlu araçlar daha pahalı olmasına rağmen sayısı benzinli araçları geçti. Son yıllarda trafiğe çıkan araçların içinde dizellerin payı artıyor. Motorin vatandaşa daha hesaplı geldiği için haklı olarak tercihlerini dizel araç almaktan yana kullanıyorlar. Fakat motorinin, dizel araçların sağladığı tasarrufu katlar seviyede çevreyi ve havayı kirlettiği gerçeği göz ardı ediliyor. En önemlisi havayı kirletmesine rağmen dizel araçların fiyatları da benzinli araçlara göre daha pahalı olduğu da göz ardı edilmemeli” diye konuştu.

Dizel araçların çevreye ve insana verdiği zarara dikkat çeken Palandöken, “Dizel araçların insana ve çevreye verdiği zararların tahmin edilenden çok daha fazla olmasından dolayı bazı ülkeler dizel araçları yasaklama kararı almaya başladı. Benzinli araç ve hatta bisiklet kullanımı teşvik edilerek yaygınlaştırılmalıdır. Türkiye’de benzin fiyatları düşürülerek benzinli araç kullanımı özendirilmelidir.” şeklinde konuştu

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim