Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son günlerde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıların ülkemizin birliğine ve dirliğine yapıldığını belirterek, “Kardeşliğimizi ve kenetlenmemizi istemeyen hainler pişman olacak. İnadına omuz omuza vererek ülkemizi birlikte yükselteceğiz.” dedi.
Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Bendevi Palandöken, “Ülkemize, demokrasimize ve masum insanlarımızın canlarına kasteden teröristler mutlaka yok edilecek. Ülkemizin birliğine, dirliğine ve bütünlüğüne göz diken vatan hainlerini tümüyle bertaraf edeceğiz. Kardeşliğimizi ve kenetlenmemizi istemeyenler pişman olacaklar. Türkiye Cumhuriyeti her zamankinden daha güçlüdür. Çünkü şu an halkımız omuz omuza vererek terörü yok etmenin gayreti içerisine girmiştir. Terör ya bitecek, ya bitecek. Kökleri kazınıncaya kadar vatan hainleri ile mücadeleye devam edilecek. Birlik ve beraberlik içinde terör mutlaka bitirilecek.” diye konuştu.

“Kepenkler açık kalacak”
Bendevi Palandöken gündemdeki terör olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“İktidarıyla muhalefetiyle tek vücut olmuş ülkemizde esnaf ve sanatkârlarımız asla ve asla kepenk kapatmayacak. Selamlaşarak, cadde ve sokaklarda kol kola yürüyerek, sıkıntıları hep beraber paylaşmalıyız. Çünkü acılar paylaşınca, mutluluklar ise bir araya gelince güzelleşir. İnsanımızın bu psikolojiden kurtulabilmesi için esnaf, zanaatkâr, tüccar, sanayici ve imalatçı olmak üzere herkes elini taşın altına samimi olarak koyup terör kâbusunu yeneceğiz. Çünkü biz omuz omuza mücadele vermiş, Çanakkale ve Dumlupınar zaferlerini kazanmış bir milletiz. Bölgede ve ülkemizde korku salmaya çalışanları sevindirmeyeceğiz. Kepenklerimizi açık tutup teröre ve vatan hainlerine en büyük cevabı vereceğiz. Bu birliktelik ve kardeşlik olduğu sürece ülke olarak her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Yeter ki birlikteliğimiz hep böyle devam etsin. Bu kardeşlik devam ettikçe ülkemizin yükselişine hiç kimse engel olamayacaktır. Ülke olarak her türlü güçlüğü ve zorluğu yenecek güçteyiz. Kimse korkmasın herkes hayata ve ülkesine sahip çıkmaya devam etsin. 15 Temmuz’dan ders almayanlar ve tüm vatan hainleri, birlikteliğimiz devam ettikçe hep üzülecek.” (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim