Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, beyaz eşya, konut ve mobilyadaki vergi indirimlerinin bu sektörlerde ciddi bir canlanma sağlayacağını belirterek tüm sektörler ve tüm kesimleri kapsayacak indirimleri beklediklerini söyledi.

Konut inşaatlarında yapılan KDV indiriminin 1 Ocak 2017 tarihinden sonra ruhsat alan inşaatlar için geçerli olduğunu vurgulayan TESK Başkanı Palandöken, “Bu indirimin etkisi 2018 yılından itibaren kendini gösterecek. İndirim sadece konuttaki KDV ile sınırlı değil. Noter harçları ve damga vergisi kaldırıldı. Öte yandan beyaz eşya ve mobilyadaki ÖTV ve KDV indiriminden dolayı bu sektörlere olan talep ise hızla artacak. Bu canlılığın ekonomideki kalıcı etkisi zamanla görülecek. Yapılan bu indirim çok yerinde ve doğru alınmış bir karardır” sözlerine yer verdi.

Ekonomide kısa sürede hızlı canlanmanın sağlanması ve enflasyonun yeniden düşüş trendine dönmesi için akaryakıt üzerindeki vergilerin indirilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, “Halkımız konut ve barınma giderlerinden sonra en fazla harcamayı ulaşım sektörüne yapıyor. Benzin ve motorinden alınan vergilerde bir indirim olması halinde ulaşım ve nakliye giderleri azalacak. Bunun enflasyon üzerindeki etkisi çok hızlı bir şekilde görülecek. Aynı zamanda vatandaşların en büyük gider kalemi azalınca diğer mal ve hizmetlere olan talepleri de artmış olacak” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim